Selasa, 26 November 2013

Apakah halatuju reformist 98 , adakah mereka ini releven lagi

Syabas Ketua AMK Keadilan anda telah dimatangkan dengan had Umur kenaggotaan AMK , maka pemilihan akan datang terpaksalah anda duduk dikerusi lain tetapi anda bernasib baik kerana telah dianugerahkan satu kerusi yang kebiasaannya dipegang oleh Senior Party Leaders iaitu Ahli Parlimen.

Tetapi saya masih menanggap Ketua AMK ialah seorang otai dan Reformist 98 , saya masih ingat ketika menjayakan Sumpah Keramat di Jasin 1999 amat jelas dilihat peranan nya pada ketika itu .

Tapi satu satunya ruang reformist 98 ada untuk beristiqanah perjuangannya menjadi agak kabur , platform apakah harus dilalui .

Apa yang jelas 98 satu gerakan unstructure unformal telah ujud secara sukarela , positif dan proaktif jelas satu matlamat menentukan keadilan melawan kezaliman  . Tetapi hari ini apakah hala tuju reformist ini adakah mereka sudah penat atau rasa terpinggir atau jelek melihat caturan politik yang agak jelek dilihat dari sudut nilai nilai mulia insaniah .


Ujian Ujian perjuangan banyak telah dilalui oleh reformist tetapi kenapa gagal menjadi kepimpinan maka saya tidak setuju kerana ia gagal menangkis ujian material . Adakah ini benar, Apakah Pak Din gagal mendapat Jawatan maka ia tidak sehebat 98 , adakah mereka mereka yang sudah tidak aktif ini gagal mendapat imbuhan maka mereka tidak lagi berjuang

Adakah suara mereka ini didengari atau mereka ini dipinggirkan oleh Aktivist parti . Adakah thema yang dibawa

Not Qualify To Be A Leader If You Choose To Be Unjust Even To Your Enemy

satu retorik perjuangan 

I rest my case , 

 

Tiada ulasan: